Home Przepisy kulinarne Wielkanocna pascha.
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając z serwisu zgadzasz się na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptujesz Polityki, prosimy nie korzystaj z naszej witryny.
Wielkanocna pascha.

•  7 kg tłustego białego sera • kostka miękkiego masła • szklanka cukru • szklanka śmietany 30% • 3 żółtka • 3 jaja • szklanka bakalii (orzechy, rodzynki, morele, skórka pomarańczowa)
• opakowanie cukru waniliowego
Zmiksować ser z jajami, żółtkami, masłem i śmietaną. Przełożyć do garnka. Ciągle mieszać na małym ogniu, aż pojawią się pierwsze oznaki gotowania. Schłodzić
• najlepiej gwałtownie, utrzeć z cukrem, dodając na końcu bakalie. Sitko wyłożyć gazą, nałożyć masę, obciążyć z góry i pozostawić na 12 godzin w chłodzie do odciśnięcia serwatki. Można zrobić jedną paschę na dużym sitku lub durszlaku bądź kilka mniejszych.

 
 
Biżuteria z kwiatami
Biżuteria z kwiatami

Online

Naszą witrynę przegląda teraz 5 gości